Gebruiksaanwijzing Babyboom Nagels

Wat zijn babyboom nagels?

Een Babyboom nagel is een nagel met een natuurlijke look waarbij er met 2 kleuren Gel wordt gewerkt. De nagel lijkt op een French Manicure nagel, maar dan met een vervaagde smile line waarbij er wordt gewerkt met een zachte French kleur en een Extension Gel om het nagelbed een nude ‘gloedje’ te geven.

Werkwijze babyboom nagels met gel:

Bereid de nagel voor en breng de Magic Base Gel aan en hardt de gel uit.

French Builder White Gel

Breng op de top van de nagel de French Manicure Builder White Gel aan. Je kan kiezen voor een smalle French Manicure of voor een brede French Manicure.Vervaag de overgang van de French naar het nagelbed. Draai de penseel 180 graden om, zodat je de punt van de penseel plat op de smile line kan leggen en zo de overgang van de French kan vervagen. Doe dit zo gelijkmatig mogelijk. Daarna hardt je de gel uit.

LET OP: Breng de French Manicure Builder White Gel niet te dik aan, als de gel te dik wordt aangebracht zal de gel niet goed uitharden. Zo dun mogelijk, maar de kleur moet wel dekkend en gelijkmatig zijn.

Extension Gel

Nu gaan we met een Extension Gel het nagelbed een kleur geven. Het mooiste babyboom resultaat wordt verkregen met de Extension Gel Peach Nude of de Extension Gel Pink Nude. En van deze 2 kleuren zal de Peach Nude het beste aansluiten bij de French Manicure voor het mooiste resultaat.

De Extension Gel hoeft niet dik worden aangebracht. Kijk alleen wat het resultaat is met de Extension Gel als kleur voor het juiste babyboom effect. Soms moet je de gel wat dikker op het smile line gebied aanbrengen, het ligt er ook sterk aan welke kleur French er is aangebracht.

LET OP: Op de top van de French wordt de Extension Gel met de penseel weggeveegd. Er mogen geen ‘vlekken’ van de Extension Gel op de French Manicure Gel zitten. De rand van de French moet helder wit blijven.

Extension Gel aanharden of uitharden

De nagel wordt dan 'bijgevuld' met een doorzichte Builder Gel om de juiste modellage te verkrijgen. Dan uiteraard uitharden en de nagel vijlen zoals gebruikelijk.

TIPS: Voor het mooiste Babyboom effect wordt de French Manicure Builder White gemengd met de Standaard Gel 2 in gelijke verhouding, dus 50-50. De kleur wordt dan zachter. Ook wordt het mooiste Babyboom effect gekregen met de Extension Gel Peach Nude. Als je een meer roze kleur gebruikt is het verschil met de witte kleur groter en dan krijg je een iets ander effect.

Cursus Babyboom:

Deze workshop is gratis te volgen. Er wordt alleen gewerkt met NLC producten. Mocht u deze niet hebben, kunt u voor aanvang van de workshop uw producten aanschaffen. Speciaal voor de workshop hebben wij een Babyboom producten pakket samengesteld die u met een korting kunt inkopen.

Inhoud pakket Babyboom:

Magic Base Gel, Standaard Gel 2, French Manicure Builder White Gel, Extension Gel Peach Nude en Magic High Gloss. Prijs pakket nu van €81,95 voor €70,00.

Tijdens de workshop Babyboom wordt er gewerkt op nageltips, u hoeft dus GEEN model mee te nemen.

Bekijk hier de cursusdata.