Treatment & After Care

Treatment

Tijdens een korte consultatie wordt er met de klant besproken welk resultaat er verwacht kan worden en wat de wens van de klant is. De wimpers kunnen verlengd worden met wimperextensions, maar de klant kan ook kiezen voor vollere wimpers zonder de wimpers langer te laten maken.

De wimperextensions hebben verschillende lengtes, diktes en curves. Op die manier kan de klant voor een ‘natural look’ of voor een meer ‘glamorous look’ kiezen.

De eigen wimpers worden zorgvuldig gescheiden met een pincet, zodat er één voor één een wimperextension op aangebracht kan worden.

Het geheim zit in onze speciaal ontwikkelde lijm. Deze lijm is een lijm die ook gebruikt wordt in de medische wereld om een wond te dichten en is dus absoluut niet schadelijk voor de natuurlijke wimper. Integendeel, in de lijm zit ook keratine en vitamine om uw eigen wimper extra te beschermen. De lijm droogt erg snel en klontert niet, zodat er geen enkel spoor is te bemerken van lijmresten.

Refill Treatment

De natuurlijke wimper heeft een levenscyclus van 6-8 weken en valt dan uit. Na ongeveer 3-4 weken zal dan ook de dichtheid van de wimperextensions minder worden. Voor een blijvende mooie oogopslag, wordt er iedere 2-3 weken een refill-behandeling aangeraden. Dit is ook geheel afhankelijk hoe de klant met de verzorging omgaat en hoe snel de haartjes uitvallen.

Een eerste behandeling van een volledige set wimperextensions duurt ongeveer 1-1.5 uur tegen een gemiddeld tarief van €75,00 – €100,00. Een refill behandeling duurt ongeveer een half uur-3 kwartier tegen een gemiddeld tarief van €40,00 – €50,00.

After Care

De wimperextensions hebben wel speciaal aandacht en/of onderhoud nodig. De wimperextensions moeten wel tot 12 uur na de behandeling gevrijwaard blijven van water en producten zodat de lijm goed kan drogen. Het is wel van essentieel belang dat er geen oliehoudende producten aan de wimperextensions komen. Deze lossen namelijk de lijm op en de wimperextensions zullen uitvallen. Er mag gerust een oogcreme gebruiken, maar deze creme mag de wimperextension niet raken.

Uw klant mag gerust in haar ogen wrijven, maar adviseer dit alleen te doen door de vinger op het bovenste of onderste ooglid te leggen en zo de wimpers te beschermen.

Voor de bescherming van de lijm wordt er geadviseerd een coating te gebruiken voor om op de wimperexetnsions aan te brengen. Deze coating is in het zwart of clear verkrijgbaar.

Er mag gerust mascara aangebracht worden op de wimperextensions, maar gebruik zeker geen waterproof mascara. De mascara moet makkelijk oplosbaar zijn met water, deze speciale mascara is bij de wimperstylist verkrijgbaar.

De klant krijgt ook een speciaal kammetje mee om de wimperextensions indien nodig te kammen als er een wimper schuin mocht gaan zitten na verloop van tijd. Direct na het plaatsen is dit zeker niet nodig, aangezien de wimperextensions vlak bij de wimperrand worden geplaatst. De natuurlijke wimpers stoppen niet met groeien en zo kan na enkele weken de wimperextension zijn draagkracht wat verliest waardoor een wimper iets schuiner kan gaan zitten. Dan komt het kammetje goed van pas.

Het gebruik van een wimperkrultang of wimperpermanent is ten zeerste afgeraden. Probeer niet op de buik te gaan slapen, want de meeste beschadigingen aan de wimperextensions gebeuren tijdens de slaap.

Reinigen

Make-up en mascara verwijderen met een speciale oog make-up remover die alleen verkrijgbaar is bij de wimperstyliste.

Het reinigen van de wimperextensions kan ook makkelijk onder de douche of in bad gedaan worden door onder stromend water met de wimpers tussen de wijsvinger en duim zachtjes te wrijven om alle mascara en andere stofdeeltjes te verwijderen. Indien de klant liever een watje gebruikt, adviseer haar dan steeds verticaal te wrijven, dus van boven naar beneden.