Celluma & Treatments

LED-therapie gebruiken met andere modules

Chemische peeling

Breng aan Celluma LED voorafgaand aan chemische peeling of 24-48 uur na voor een oppervlakkige peeling.

Wacht na een peeling van gemiddelde diepte minstens 72 uur, tenzij anders voorgeschreven door een arts. Als u een ‘zeer oppervlakkig peeling-middel’ gebruikt, kunt u LED direct na de behandeling gebruiken, zolang het peeling-middel volledig is geneutraliseerd. Neem contact op met de fabrikant van het product om te bevestigen dat het product is gecategoriseerd als ‘zeer oppervlakkig’ zoals bepaald door het PH-niveau en het product % van de actieve ingrediënten.

Let op: pas geen LED-therapie toe na een chemische peeling op dezelfde dag, tenzij het bovenstaande het geval is of een arts heeft aangegeven dit te doen.

IPL (laserontharing) & RF (radiofrequentie)

Gebruik LED-therapie voorafgaand aan, of 24-48 uur nadat IPL of RF is uitgevoerd vanwege het milde thermische effect van LED (door printplaatcomponenten) tenzij voorgeschreven door een arts.

Het gebruik van LED-therapie zal de voordelen tegen veroudering en huidverjonging vergroten.

Microdermabrasie & elektrocoagulatie

Breng direct de Celluma LED aan na een behandeling om de genezing en herstel te bevorderen en voor anti-aging voordelen.

Toepassen: serums, lotions of crèmes, SPF.

Suggestie:
Adviseer de klant om gebruik te maken van de Celluma na iedere behandeling voor nog betere resultaten.

Microstroom

Gebruik voorafgaand aan, of na een microstroom Tx behandeling, voor extra anti-verouderingsvoordelen en verbetering van huidaandoeningen. Breng producten aan na Tx behandeling.

Skin Scrub behandeling

Door middel van de ultrasonische geluidsgolven van de Skin Scrubber wordt de huid intensief gereinigd.

Gebruik na gebruik van de Skin Scrubber de celluma LED voor extra voordelen en genezing. Gebruik LED-therapie voordat u producten aanbrengt.

Microneedling 

Na een microneedling behandeling mag 48-72 uur geen rood licht gebruikt worden. Dit heeft te maken met het rijpingsproces van het collageen.

Door blauw licht in te zetten na een microneedling behandeling wordt de huid gekalmeerd en worden slechte bacteriën verwijderd.

Plasmapen

Na een plasmabehandeling mag er geen rood licht gebruikt worden. De huid is aan het herstellen en kan zeker 2-3 dagen gezwollen zijn. Advies is pas na ± 1 week het rode licht te gebruiken.
Het blauwe licht mag wel, dit licht werkt oppervlakkiger en komt precies in de huidlaag waar (slechte) bacteriën zich vormen.
Door blauw licht in te zetten na een behandeling wordt de huid gekalmeerd en worden slechte bacteriën verwijderd.

Neem contact op met de fabrikant van uw apparatuur.

Opmerking: Indien onmiddellijk gebruikt na een behandeling voor genezing en anti-verouderingsvoordelen, kan het serum dat wordt gebruikt tijdens Micro-needling de lichtpenetratie enigszins verminderen. Er zal toch extra voordeel zijn.

Behandelingen die kenmerkend zijn voor een medische omgeving kunnen zijn

Laser Lipo-afzuiging

Gebruik zoals voorgeschreven door arts om genezing te versnellen en kneuzingen te minimaliseren. Volg altijd de aanbevelingen van de arts op.

Lasersurfacing
 • gebruik voorafgaand aan resurfacing om de huid voor te bereiden en tekenen van veroudering te verminderen.
 • gebruik na resurfacing als voorgeschreven arts om de genezing te vergemakkelijken, de genezingstijd te verminderen en de voordelen tegen veroudering en huidverjonging te vergroten.

Opmerking: Uitstekend wanneer gedaan in een serie na laser! Volg altijd de aanbevelingen van de arts op.

Plastische chirurgie
 • gebruik voorafgaand aan een operatie om de uitkomst te verbeteren.
 • gebruik na een operatie om te helpen bij de genezing en de voordelen tegen veroudering.
  volg altijd de aanbeveling van de arts.
Ultherapie

Gebruik voor of na zoals bepaald door de arts om te helpen bij de genezing, het verhogen van anti-aging en huidverjonging

Opmerking: Uitstekend als een reeks na Ulthereapy om de voordelen te verbeteren en te vergroten. Volg altijd de aanbevelingen van de arts op.

Botox en vulstoffen

Gebruik om de kans op blauwe plekken te verminderen, genezing te vergemakkelijken en tegen veroudering. Volg altijd de aanbevelingen van de arts op.

LED Therapie in de salon

Basic LED-gezichtsbehandeling

Voer huidanalyse uit en bespreek zorgen met de cliënt om te bepalen welke lichtinstelling (acne, rimpels, pijn) het meest geschikt is.

 • Reinigen
 • LED gedurende 30 minuten toepassen
 • Aanbrengen: masker, serums, vocht inbrengende crème en SPF
Complete gezichtsbehandeling met LED

Voer huidanalyse uit en bespreek zorgen met de cliënt.

 • Reinigen
 • Exfoliëren
 • Extracties indien aangegeven. LED helpt de bacteriën van P. acnes te vernietigen en erytheem en oedeem te verminderen
 • LED-therapie – op geselecteerde geschikte instelling op basis van huidanalyse
 • Aanbrengen: masker, serums, vocht inbrengende crème en SPF
Face wax (wenkbrauw, lip, kin, wang, bakkebaarden).

Gebruik LED gedurende 5-15 minuten na het harsen om roodheid en ontsteking geassocieerd met de procedure te verminderen.

Massage

LED-therapie kan voor, tijdens of na een massagebehandeling worden gebruikt en is ideaal voor gebruik tijdens elke massage op de kamer. Plaats het LED-apparaat overal op het lichaam waar pijn of stijfheid wordt ervaren. De LED-therapie begint te werken op het probleemgebied terwijl de masseuse elders begint met lichaamswerk.

Manicure

LED-therapie kan met succes worden gebruikt in verschillende posities tijdens een manicure, waaronder: schouder / nekgebied, onderrug, gedrapeerd over beide knieën of om een individuele knie gewikkeld. Als de cliënt geen pedicure krijgt, kan LED-therapie worden gebruikt op vermoeide, pijnlijke of pijnlijke voeten. Met de ligstoel volledig achterover liggend, kan de klant genieten van een ontspannende en verjongende gezichtsbehandeling.

 Pedicure

Tijdens een pedicure kan LED-therapie bijna overal op het lichaam worden toegepast, inclusief armen, ellebogen, pols en handen, evenals alle posities die worden beschreven in het gedeelte Manicure hierboven.

Bekijk hier alle producten van Celluma