Niet steeds meer je nagels willen lakken? Met gellak kom je er een stuk gemakkelijker vanaf dan met gewone nagellak. Het heeft ontzettend veel voordelen, maar heeft het eigenlijk ook nadelen?

Allereerst is het belangrijk om gellak te onderscheiden in twee groepen. Je hebt namelijk gellak die droogt met lamp en gellak die droogt zonder lamp.

Gellak vs nagellak voordelen van gellak

 • Het gaat lang mee: Laten we beginnen met het belangrijkste. Gellak gaat veel langer mee dan nagellak. Wij verkopen vele verschillende merken. De kleuren blijven gemiddeld tot wel 3-4 weken op de nagel zitten. Je krijgt alleen uitgroei, je hoeft je dus niet druk te maken dat het er vanaf gaat of lelijk wordt. Als je een liefhebber bent van nail-art, dan kun je veel langer van je kunstwerkjes genieten.
 • Het is robuust: Met gel als bouwmateriaal, is gellak veel weerbaarder dan normale nagellak. Het blijft dus niet alleen langer mooi, maar het slijt en krast ook minder snel.
 • Het is meteen droog: Zodra je nagels uit de lamp komen, zijn ze perfect droog. Het UV licht reageert met de gel en hardt deze direct uit. Met de modernere LED lampen is dit niet meer dan één minuut. Geen gewapper meer met de handjes en niet meer voorzichtig je jas aantrekken zodra je de salon verlaat. Het is extra handig als je gellak op je tenen neemt, omdat je gewoon je sokken en schoenen aan kunt doen zonder rekening te hoeven houden dat je de lak beschadigd.

Maar toch heeft gellak ook en aantal nadelen:

 • Het is duurder: Gellak is een stuk duurder dan normale nagellak. Dit is logisch omdat het langer meegaat. Maar niet alleen de behandelingen in de salon zijn duurder, ook de producten zijn duurder. Daarnaast heb je ook nog een lamp nodig. Deze is ook redelijk prijzig
 • Het is moeilijker te verwijderen: Anders dan nagellak, is gellak moeilijk te verwijderen. Daarnaast verschilt dit ook nog per merk. Niet alle producten zijn van dezelfde kwaliteit en daarnaast ruilen sommige producten dit handigheidje in voor een nog langere duurzaamheid. Hier komt dan echter vaak een vijl aan te pas. Als je dit te vaak doet, dan zullen je nagels er niet blij mee zijn. Het beste is om gellak te laten verwijderen in een salon.

Gellak vs nagellak! Welke kan je nu beter gebruiken? Dat hangt af van de situatie. Wil je dat je nagels lang mooi blijven? Neem dan gellak. Wil je een kleurtje voor maar één avondje? Neem dan vooral nagellak.

Over gellak zonder lamp kunnen we kort en bondig zijn. Deze is speciaal gemaakt voor consumenten. Het is een combinatie van gellak en nagellak. Het is nogal verwarrend, maar nu we weten wat het verschil is tussen nagellak en gellak, kunnen we ook inzien wat de voordelen en nadelen van deze lak zijn. Hoe groot de verschillen zijn, zullen per merk variëren.

 • Het gaat langer mee dan gewone nagellak, maar korter dan gellak.
 • Het is robuuster dan gewone nagellak, maar minder sterk kan gellak.
 • Het droogt sneller dan gewone nagellak, maar minder snel dan gellak.
 • Het is goedkoper dan gellak, maar duurder dan gewone nagellak.
 • Het is makkelijker te verwijderen dan gellak. Een normale nagellakremover is vaak genoeg.
 • En uiteraard is er geen lamp nodig.

Klik hier om onze gellak te shoppen

Klik hier voor een cursus gellak

Share