Binnenin Infrarood: uw favoriete gezichtslamp kan ook helpen bij chronische pijn

Pijn –  bijna-infraroodlichttherapie

Lichttherapie is meer dan er goed uitzien – het voelt ook goed

Als je denkt aan lichttherapie, kunnen visioenen van Instagram-beïnvloeders met fluorescerende gezichten te binnen schieten. Hoewel lichttherapie een uitstekend hulpmiddel is om uiterlijke esthetische problemen zoals veroudering en acne te bestrijden, gaan de voordelen van het hele lichaam die infraroodlichttherapie biedt veel verder dan de huid.

Naar schatting 20% van de Amerikaanse volwassenen lijdt aan chronische pijn. Dit draagt bij aan de torenhoge rekeningen van de gezondheidszorg, productiviteitsverlies en slechte levenskwaliteit in het hele land. Bovendien, chronische pijn is in verband gebracht met opioïde afhankelijkheid, angst en depressie. Pijn is niet alleen lichamelijk invaliderend, maar het kan ook de geestelijke gezondheid dagelijks beïnvloeden.

Niemand verdient het om in pijn te leven of afhankelijk te zijn van medicatie om dagelijkse activiteiten mogelijk te maken. Dankzij niet-toxische, niet-invasieve en betaalbare infraroodlichttherapie veranderen de levens in het hele land ten goede.

Wat is infraroodlichttherapie?

Net als planten heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat menselijke lichamen lichtdeeltjes (fotonen) kunnen absorberen en die lichtenergie kunnen omzetten in adenosinetrifosfaat (ATP). De vorm van energie die nodig is om metabolische processen aan te drijven, cellulaire prestaties te verbeteren en weefselherstel aan te moedigen en regeneratie. Moderne lichttherapie maakt gebruik van drie soorten golflengten; Blauw, rood en infrarood. Blauw- en roodlichttherapie bieden grote esthetische voordelen zoals acnebehandeling en verhoogde collageenproductie. Daardoor wordt de kenmerkende jeugdige gloed bereikt die mensen associëren met gezichtsbehandelingen met lichttherapie.

Infrarood biedt echter een geheel nieuwe reeks medische voordelen waarvan klinisch bewezen is dat ze diep onder de oppervlaktelaag van de huid doordringen om spier- en gewrichtspijn aan de bron te richten. Daardoor wordt broodnodige verlichting geboden aan mensen die last hebben van ontstekingen en verwondingen.

Hoe werkt infraroodlichttherapie tegen pijn?

Op dezelfde manier als planten groeien door hun energie uit de zon te halen tijdens fotosynthese, maakt infraroodlichttherapie – of “low-level light" -therapie gebruik van specifieke, bewezen golflengten om een ​​natuurlijke reactie in menselijk weefsel te stimuleren. Dit kan de bloedsomloop verhogen, versnelt weefselherstel, verlicht spierpijn, verlicht stijfheid van gewrichten en verbetert de algehele celprestaties op microscopisch niveau. Infraroodlichttherapie werkt door het stimuleren van cellulaire energie om de natuurlijke helende vermogens van het lichaam aan te moedigen en te verbeteren.

Wanneer weefsel beschadigd is, treedt pijn op. Menselijk weefsel kan op verschillende manieren worden aangetast. Een verstuikte enkel, een chirurgische ingreep die niet goed is genezen, of zelfs een te intense gymsessie kunnen allemaal lichamelijk ongemak en emotionele stress veroorzaken. Pijn kan op korte of lange termijn zijn en omdat het zich in elke persoon anders presenteert, kan het uiterst moeilijk te behandelen zijn.

Medisch voorgeschreven pijnstillende medicijnen werken door pijnreceptoren in de hersenen te blokkeren, waardoor het symptoom wordt verlicht, maar de oorzaak niet wordt verholpen. Erger nog, opioïden kunnen extreem verslavend zijn. Het risico op verslaving neemt aanzienlijk toe wanneer ze regelmatig worden gebruikt om chronische pijn op de lange termijn te beheersen. Volgens het National Institute on Drug Abuse sterven elke dag meer dan 90 Amerikanen door een overdosis opioïden.

Chronisch pijnmanagement is een Amerikaanse gezondheidscrisis. Gelukkig zijn er andere behandelingsopties beschikbaar.

Hoe kan infraroodlichttherapie helpen bij pijn?

Als het gaat om de behandeling en genezing van medische aandoeningen met lichttherapie, is golflengte de sleutel. In vergelijking met blauwlichttherapie kunnen bijna-infraroodgolflengten diep in de spieren en het gewrichtsweefsel doordringen om pijn te verlichten, de bloedsomloop te vergroten en ontstekingen te verminderen.

Infraroodlichttherapie geeft gecompromitteerde cellen extra energie om het natuurlijke herstel van aangetaste weefselcellen te versnellen, de celproductie te bevorderen en de homeostase in het lichaam te herstellen.

Infraroodlichttherapie is oorspronkelijk ontwikkeld door NASA-ingenieurs voor pijnbeheersing en letselbehandeling bij langdurige ruimtemissies. Tegenwoordig wordt lichttherapie gebruikt als een veilige en natuurlijke methode voor het behandelen van verschillende pijnaandoeningen.

Maar je hoeft geen astronaut te zijn om de voordelen van infraroodlichttherapie voor pijn te plukken en je hoeft niet naar de ruimte te reizen. Je hoeft zelfs je huis niet te verlaten. Met de ontwikkeling van het draagbare ontwerp van infraroodlichttherapieapparaten kunnen mensen thuis profiteren van zelfbeheerde lichttherapie.

Niet alle lichttherapie is echter hetzelfde.

Waarom is Celluma-lichttherapie voor pijn anders?

Celluma’s benadering van pijnbestrijding is geïnspireerd door licht, bewezen door de wetenschap en goedgekeurd door de FDA. Celluma’s veelzijdige, alles-in-één blauwe, rode en infrarood lichttherapiesysteem is effectief op verschillende delen van het lichaam en behandelt een scala aan pijn veroorzakende aandoeningen.

De omgekeerde kwadratische wet van de optische fysica stelt dat naarmate de afstand tussen een lichtbron en een absorptieoppervlak verdubbelt, de beschikbare lichtenergie voor absorptie vier keer kleiner wordt. In tegenstelling tot andere infrarood lichttherapieapparatuur op de markt, heeft Celluma het unieke vermogen om in de buurt van het huidoppervlak te contouren. Dit zorgt voor verhoogde lichtabsorptie en optimale therapeutische effectiviteit.

Celluma’s unieke vermogen om te buigen dicht bij het huidoppervlak maakt het mogelijk dat cellen nog meer lichtenergie absorberen om een ​​maximaal genezingspotentieel te bereiken. Het superieure ontwerp van Celluma biedt pijnstillende therapeutische voordelen die gelijk zijn aan of beter zijn dan krachtigere en duurdere apparaten. Daardoor is een volledig natuurlijk pijnmanagement een zeer reële mogelijkheid voor alle mensen die pijn lijden.

En u hoeft geen kliniek te bezoeken om de voordelen van infraroodlichttherapie te ervaren. Met slechts 30 minuten per dag kunt u met het draagbare en lichtgewicht apparaat van Celluma hetzelfde professionele niveau bereiken, comfortabel thuis of onderweg. Nog beter, de behandeling is niet-invasief, vereist geen hersteltijd en kan op alle huidtypen worden gebruikt.

Dat is pijnmanagement, vereenvoudigd.

Bekijk hier de Celluma apparatuur.

Conclusie

Van chronisch pijnbeheer tot verbeterde inspanningstolerantie, het is klinisch bewezen dat infraroodtherapie therapeutische voordelen biedt voor een hele reeks medische toepassingen, die diep in het huidoppervlak doordringt om de gezondheid op cellulair niveau te verbeteren.

Infrarood is een moderne benadering van chronisch pijnmanagement. Infraroodlichttherapie is vrij van schadelijke chemicaliën en het risico van afhankelijkheid en is een meer natuurlijke methode om uw lichaam van binnenuit te genezen. In plaats van alleen pijn te maskeren, werkt infraroodlichttherapie anders om de onderliggende aandoening te behandelen, weefselherstel en -prestaties te verbeteren en uw lichaam in staat te stellen op een optimaal niveau van gezondheid en welzijn te presteren.

Met de Infrarood-lichttherapietechnologie van Celluma en het unieke ontwerp van het lichaamscontouringapparaat, kunt u de natuurlijke vitaliteit van uw lichaam terugwinnen en behouden zonder dat u medicijnen nodig hebt en hun gevaarlijke bijwerkingen, wat leidt tot een langdurig, levensverbeterend pijnmanagement waarop u kunt vertrouwen.

Lichttherapie voor genezing van het hele lichaam … is dat niet briljant?

Klik hier voor alle celluma producten.