Zoeken:

nailline payoff

Wat is Gellak?

Gellak wordt ook wel gel nagellak, gelpolish of soak off gel genoemd. Het is een systeem wat is ontwikkeld om de natuurlijke nagel een kleur te geven voor min. 2 weken en die verwijderd wordt zonder de natuurlijke nagel te beschadigen. Er wordt niet gevijld en er wordt geen frees gebruikt.

Gellak combineert de eigenschappen van een nagellak met die van een gel. Gellak wordt aangebracht als nagellak, maar uitgehardt als een gel onder UV of LED licht. Gellak is na uitharding dan ook meteen hard en kan niet meer beschadigen!

Het resultaat is ontzettend mooie gladde nagels in een kleur met een gelnagel look. Het systeem blijft wel 2 weken op de natuurlijke nagel zitten en geeft de natuurlijke nagel meer stevigheid. Uiteraard zijn we hierin wel afhankelijk van de groeisnelheid van de nagel, de sterkte van de nagel en hoe de client met haar nagels omgaat. Hoe sneller de nagel groeit, hoe eerder een uitgroei ontstaat en dus moeten de nagels eerder bijgewerkt worden. Hoe sterker de natuurlijke nagel, hoe beter de gellak blijft zitten. Hoe voorzichtiger de cleint met haar nagels omgaat, hoe beter de gellak blijft zitten. Allemaal heel logisch, laat u informeren bij uw Sweden Nails gellak specialist(e).

Wat is er bijzonder aan Sweden Nails gellak?

De gellak van Sweden Nails is ontwikkeld door dames uit de praktijk die veel ervaring hebben met gellak. ze hebben de beste eigenschappen van de bekende merken samengebracht in een product.

- geen primer nodig voor de hechting.
- de basegel van Sweden Nails wordt dun aangebracht en heeft een extra sterke hechtingsformule. Dit zorgt ervoor dat de kleur niet gaat bladderen en juist lang blijft zitten.
- de gellak van Sweden Nails is mooi dun aan te brengen. Er zullen geen dikke randen te zien zijn.
- de Topgel van Sweden Nails geeft een hoogglans en beschermt de kleur extra omdat de topgel erg sterk is.
- het gellak systeem is flexibel, maar wel sterk genoeg. Flexibel odmat de gellak met de natuurlijke nagel mee moeten kunnen bewegen, anderes breekt de gellak snel en de natuurlijke nagel ook.
- Sweden Nails biedt meer dan 60 kleuren gellak en heeft ieder seizoen weer nieuwe kleuren.
- Makkelijk en snel te verwijderen.

Sweden Nails 8 Free nagellak: de ' next generation' nagellak!

Bijzonder aan de Sweden Nails nagellak is dat de nagellak vrij is van de ' big 8' toxische stoffen.

8 Free:
Geen Formaldehyde
Geen Formaldehyde hars
Geen Tolueen
Geen Dibutylftalaat
Geen Kamfer
Geen Parabenen
Geen Triphenyl Fosfaat
Geen Sulfaten

Formaldehyde: dit ingrediŽnt is een conserveermiddel dat erg giftig is. Het kan leiden tot problemen met de luchtwegen en is zelfs kankerverwekkend. Omdat het een gas is, is deze stof niet aanwezig in de meeste nagellakken. Nagelverharders kunnen het echter wel bevatten. Formaldenhyde maakt keratine-kruisverbindingen (keratine is het eiwit waaruit je nagels bestaan) waardoor je nagels sterker en harder worden. Zo kan het je nagels gelig maken en bij langdurig en overmatig gebruik zelfs zwakker en breekbaarder dan voorheen. Wanneer er namelijk te veel keratine kruisverbindingen in je nagels aanwezig zijn verliezen je nagels flexibilliteit waardoor ze juist sneller zullen splijten en breken.

Formaldehyde hars: deze stof zorgt dat de nagellak mooi uithardt en glanst. Net zoals formaldehyde is dit ingrediŽnt giftig, waardoor je er allergische reacties aan kan overhouden, zoals irritaties, zwellingen, jeuk en vochtblaren.

Tolueen: deze stof is een verdunner die ervoor zorgt dat nagellak niet dik en stroperig is, maar makkelijk lakt en geen klonters bevat. Het ingrediŽnt werd al in verband gebracht met hartritmestoornissen, duizeligheid, bewusteloosheid en vermoeidheid, maar heeft ook een effect op het centraal zenuwstelsel en kan in het algemeen een zwak gevoel veroorzaken.

Dibutylftalaat: dit is een stof die er vooral voor zorgt dat nagellak niet gaat afbladderen en mooi glanst. Deze stof is binnen de Europese unie sowieso verboden. Het werd immers al gelinkt aan een verstoorde hormoonbalans, maar ook aandoeningen als kanker, geboortedefecten en onvruchtbaarheid.

Kamfer: dit ingrediŽnt doet vooral dienst als bewaarmiddel. Wanneer de stof wordt opgenomen door het lichaam ( bijvoorbeeld via de nagelriem of het nagelbed) kan het leiden tot irritaties, misselijkheid en desoriŽntatie. Al bevat nagellak niet voldoende van deze stof om dit ook daadwerkelijk te veroorzaken.

Parabenen: Parabenen worden gebruikt om er voor te zorgen dat producten langer meegaan. De chemische eigenschappen van parabenen zorgen ervoor dat ze uitstekende conserveringsmiddelen zijn die ervoor zorgen dat ingrediŽnten langer bewaard kunnen worden. Hoewel er weinig 'voordelen' zijn voor het gebruik van parabenen zorgen ze er wel voor dat de houdbaarheid en de werkzaamheid van vele schoonheids- en verzorgingsproducten drastisch verbeterd wordt. Ze zorgen ervoor dat de producten niet in de winkelrekken bederven of kapot gaan wanneer ze bij ons in de kast staan.

Triphenyl Fosfaat: Net als Dibutyl Ftalaat wordt deze stof toegepast als weekmaker. De effecten ervan op de gezondheid zijn eveneens vergelijkbaar; Triphenyl Fosfaat is kankerverwekkend en kan hormoonbalans verstoren. Bij mannen reduceert het de spermaproductie. Alhoewel dat in een artikel over nagellak wellicht iets minder relevant is...

Sulfaten: Sulfaat wordt veel toegepast in cosmetica om het minder transparant te maken. Of in andere woorden: beter dekkend en dat is precies wat je wilt voor een nagellak, natuurlijk. Maar meer in algemene zin staan sulfaten erom bekend vrij agressief te zijn voor de mens, dier en milieu, plus mogelijkerwijs kankerverkkend.

Kortom: Sweden Nails heeft hoge kwaliteit producten en past de producten aan volgens de laatste ontwikkelingen.