Social Media ~ Wιst jᥱ dᥲt … 𝗪𝗶𝗷 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗮𝗹𝗹𝗲𝗲𝗻 𝗼𝗽 𝗙𝗮𝗰𝗲𝗯𝗼𝗼𝗸 𝗲𝗻 𝗜𝗻𝘀𝘁𝗮𝗴𝗿𝗮𝗺 𝘁𝗲 𝘃𝗶𝗻𝗱𝗲𝗻 𝘇𝗶𝗷𝗻, 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗼𝗼𝗸 𝗼𝗽 𝗧𝘄𝗶𝘁𝘁𝗲𝗿, 𝗬𝗼𝘂𝘁𝘂𝗯𝗲, 𝗟𝗶𝗻𝗸𝗲𝗱𝗜𝗻 𝗲𝗻 𝗣𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗲𝘀𝘁?

Wat is Social Media?

Social Media is een verzamelnaam voor online platformen. Hierop kunnen gebruikers zelf de inhoud op plaatsen. Als we het over Social Media hebben spreken we niet alleen van tekstuele informatie, maar ook geluid en beeldmateriaal. Dit wordt ook via Social Media gedeeld. De kern van Social Media is delen, delen, delen en daarna pas iets ontvangen. Door Social Media kun je sociale contacten leggen met anderen mensen via internet. Voorbeelden waarbij dit kan zijn: Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, Pinterest en LinkedIn. En zo zijn er vast nog veel meer Social Media kanalen.

Facebook

Aller eerst is Facebook het grootste Social Media platform ter wereld. Op Facebook kunnen zowel gebruikers als organisaties berichten plaatsen. Dit kan in de vorm van een tekst, video, afbeeldingen, links naar websites en nog veel meer!

Klik hier voor een kijkje op onze Facebookpagina

Instagram

Instagram is voornamelijk gemaakt voor mobiel gebruikers. Op Instagram draait alles om foto’s. Je kunt pas een bericht plaatsen op Instagram als je een grote foto erbij toevoegt of een filmpje. Ook kun je bij Instagram gebruik maken van Stories. Hiermee kun je een verhaal vertellen met een foto, tekst en/of filmpje die na 24 uur weer verdwijnt.

Via deze link kun je naar onze Instagrampagina

Twitter

Twitter is een platform waarop je met maximaal 280 tekens een bericht mag plaatsen. De berichten die daarop worden geplaatst zijn daarom ook meestal korte berichten. Vaak worden er berichten op geplaatst over het nieuws of evenementen.

Ga hier naar ons Twitter account

Youtube

Youtube is een op de meest bezochte websites in de wereld. Ook is het de grootste zoekmachine na Google. Youtube is er voor het delen van video’s. Het is een uitstekend platform voor adverteren.

Bekijk hier al onze Youtube video’s

LinkedIn

LinkedIn is een sociaal netwerk voor professionals. Hierop plaats je geen foto’s van een weekendje weg of voor evenementen. LinkedIn is ontwikkeld voor professionals om hun netwerk te vergroten. In dit programma kom je vooral werkende en solliciterende Nederlanders tegen.

Ga hier naar onze LinkedIn pagina

Pinterest

Het contact tussen de gebruikers van dit programma is erg indirect. Het programma is vooral bedoeld voor het plaatsen van foto’s. Je kunt hierop zelf borden maken en foto’s in opslaan. Zo creëer je een eigen bord met alle afbeeldingen die je daarin verzameld en misschien nodig hebt voor later. Ook kun je als bedrijf een profiel aanmaken om zo een groter netwerk te bereiken.

Bekijk hier ons Pinterest account

Share