Wimperextensions zijn losse wimpers die de natuurlijke wimper verlengen en voller maken. De wimpers zijn synthetisch en hebben vaak een zijdecoating laagje want 100% zijde zou te slap zijn. Er zijn ook mink haartjes (nerts), maar bij deze wimper is een allergische reactie mogelijk. Denk aan katten- of hondenallergie. Daarom werken wij met een synthetische wimper met een zijdecoating of wimpers gemaakt van Koreaans PBT.

Voordelen van wimperextensions one-on-one techniek

• de ogen zijn altijd opgemaakt.
• je voelt ze niet zitten.
• vormen geen tapijt en zien er natuurlijk mooi uit.
• ze beschadigen de natuurlijke wimpers niet (want de extension valt uit met de cyclus van de natuurlijke wimper).
• ze blijven weken mooi (na 3-4 wkn een refill en na 6-8 wkn alles uitgegroeid).
• ze kunnen worden bijgevuld (refill).
• de lashes zijn waterbestendig, je kan ermee zwemmen, douchen en in de sauna gaan.

Diktes, lengtes en krullen van wimperextensions.

Lengtes

De lengtes beginnen meestal bij 8 mm en eindigen met 15 mm. Het is afhankelijk van de wens van de cliënt voor welke lengte er gekozen gaat worden. Er wordt daarbij gekeken naar de natuurlijke wimpers, naar de vorm van het oog en naar de wensen van de cliënt. De keuze voor de lengte heeft vaak te maken met de lengte van de natuurlijke wimper. Soms wil een cliënt zelfs niet een langer, maar alleen een voller effect. Wat veel voorkomt is lengte 12 en soms 13 op de uiteinden van de ooguiteinden, die dan aflopen naar 9 of soms 8 in de ooghoeken. Daarbij wordt de natuurlijke balans van de wimpers gevolgd van de cliënt.

Diktes

Dikte 0,15
Te gebruiken bij cliënten met een gemiddelde wimper. Dit is dan ook de meest gebruikte dikte.

Dikte 0,20
Voor cliënten met sterke natuurlijke wimpers die de echte “glamour ook” willen hebben. Niet te gebruiken op zwakke wimpers, want de kans is groot dat de extensions de natuurlijke wimper doet afbreken of de cliënt gaat klagen over het gewicht.

Dikte 0,25
Deze wimpers zijn niet aan te bevelen want ze zijn erg zwaar. De kans is groot dat deze extension eerder de neiging heeft snel om te vallen of eerder los te raken van de natuurlijke wimper. Het resultaat met de 0.25 is niet mooier dan wanneer er gekozen wordt voor een dikte van 0.20. De 0.15 en de 0.20 worden dan ook het meeste gebruikt.

Krullen

J-Curl
De J-Curl krult het minste en heeft ook echt de vorm van een J. De J-Curl komt het meest overeen met de natuurlijke wimper en creëert het meest natuurlijke resultaat. Nu hebben veel mensen vrij rechte wimpers, dus de J-Curl kan bijna altijd.

B-Curl
De B-Curl heeft de krul alsof de wimper met een wimperkruller is gestyled.

C-Curl
De C-Curl is de meest gebruikte krul en heeft de vorm van een C. Hiermee wordt een mooie natuurlijke look verkregen met ietsje meer glamour.

D-Curl
De D-Curl geef een extremere ‘glamour look’. Deze wimper heeft een scherpere krul dan de C-Curl, zoals het buikje van de D.

L-Curl
De L-Curl loopt het eerste stukje meer recht en krijgt dan een krul. Deze wimper heeft een scherpere krul, zoals het buikje van de D.

Heb je interesse om als wimperextensions specialiste aan de slag te gaan? Kijk hier voor meer info over de cursus wimperextensions.

Share