Sweden Nails Gelpolish

Sweden Nails Gellak

Sweden Nails Gellak is een gellak systeem en geeft de natuurlijke nagel kleur voor enkele weken. Dit systeem is geschikt voor de nagelstudio, kapsalon, schoonheidssalon en pedicuresalon. Genereer extra omzet met het aanbieden van het Gellak systeem van Sweden Nails.

De gellak van Sweden Nails is ontwikkeld door dames uit de praktijk die veel ervaring hebben met gellak. Ze hebben de beste eigenschappen van de bekende merken samengebracht in een product.

Sweden Nails heeft een uitgebreid assortiment aan gellak kleuren. Het Gellak systeem van Sweden Nails geeft de natuurlijke nagel kleur voor enkele weken. Het blijft zeker 2-4 weken op de nagels met behoud van de glans.

Bekijk hier de hele collectie kleuren van Sweden Nails.

Werkwijze Sweden Nails Gelpolish

Aanbrengen

Stap 1 – Reinig de handen van de klant en nagelstyliste met de Podiskin of Podilon.

Stap 2 – Vijl de nagel in vorm met een vijl gritt 240 of 300 en verwijder de stof met een nagelborstel.

Stap 3 – Maak de nagelriemen los van de nagel en verwijder eventueel het eponychium.

Stap 4 – Reinig de nagels grondig met de Nail Prep. Dit zorgt voor een diepe reiniging en ultieme hechting

Stap 5 – Buf de nagelplaat licht met de Sponge Buffer voor een optimale hechting.

Stap 6 – Reinig daarna de nagelplaat nogmaals met de Nail Prep.

Stap 7 – Sweden Nails Basecoat gelijkmatig en dun aanbrengen en hard uit. 10 sec. in LED of 1,5 min. in UV. Belangrijk: poets de Basecoat goed in de natuurlijke nagel!

Stap 8 – Gebruik een droge gelpenseel om de plaklaag van de gel te minimaliseren.

Stap 9 – Sweden Nails Gellak kleur gelijkmatig en dun aanbrengen. Na iedere nagel de gelpolish  een paar sec. ‘aanharden’ om uitlopen te voorkomen. Nadat vijf nagels zijn aangebracht wordt de eerste laag uitgehard. 60 sec. in LED of 1,5 min. in UV.

Stap 10 – Gellak kleur een 2e laagje aanbrengen en hard uit zoals het eerste laagje. Let op dat donkere kleuren een extra laagje nodig kunnen hebben.

Stap 11 – Sweden Nails Topcoat gelijkmatig en dun aanbrengen en hard uit. Seal de vrije hoek hierbij. 60 sec. in LED of 1,5 min. in UV.

Stap 12 – Verwijder de plaklaag met de Sweden Nails Wipe & Shine.

Stap 13 – Breng nagelriemolie aan en verzorg de nagelriemen en de natuurlijke nagel.

Uitharden van Sweden Nails Gellak producten onder een LED lamp: 30-60 seconden.
Uitharden van Sweden Nails Gellak producten onder een UV lamp: 1,5-2 minuten.

Tips Sweden Nails Gellak

Tip 1 – Voor een extra hechting kan er voor het aanbrengen van de Sweden Nails Base extra producten gebruikt worden zoals: IBD Dehydrate of E.Mi Nail Prep Aid en daarna de IBD Powerbond – Protein Bond of de E.Mi Ultrabond.

Tip 2 – Om extra sterkte toe te voegen aan een gellak behandeling kunnen de volgende producten gebruikt worden:

  • Sweden Nails Multi Base Gel
  • FiX Gelk Powder system
  • IBD Building Gel
  • E.MiLac Base Gel
  • E.MiLac Fiber Base Gel

Verwijderen

Stap 1 – Reinig de handen van de klant en nagelstyliste met de Podiskin of Podilon.

Stap 2 – Maak de nagelriemen los van de nagel.

Stap 3 – Sweden Nails Topcoat verwijderen met een vijl gritt 100 of 180. De Profi-vijl Pink grit 180 is hier zeer geschikt voor.

Stap 4 – Sweden Nails Remover aanbrengen op de Foil Remover Wrap. Breng de wrap meteen aan en pak de nagel goed in.

Tip: de vingertop moet volledig ingewikkeld zijn

Stap 5 – Laat de wrap 10 minuten om de vinger zitten en inweken.

Stap 6 – Neem na 10 min. de wrap voorzichtig van de nagel en controleer of de gellak volledig is opgelost. Sommige kleuren hebben extra 5 minuten nodig om volledig op te lossen.

Stap 7 – Wanneer de gellak volledig is opgelost, verwijder je de wrap. De losgekomen gellak verwijder je daarna met de Cuticle Pusher of rozehoutstokje. Product wat niet helemaal is opgelost kan voorzichtig met een fijne vijl worden verwijderd. Dit zal eventueel alleen op de top van de nagel nodig zijn.

Als u de nagels klaar wilt maken voor een nieuwe behandeling begint u natuurlijk eerst met het in vorm vijlen van de nagels. Daarna de werkwijze volgen.

Wil de klant geen gellak meer op de nagels, kunt u het volgende doen:

– Alleen de Sweden Nails Basecoat gellak, kleur nr 2 en de Sweden Nails Topcoat gellak aanbrengen zodat de klant de nagels blank kan dragen en toch een extra laagje op de nagels heeft.

– De nagels grondig reinigen, eventueel polijsten en aflakken naar wens met een gewone nagellak.

Waarschuwing

Gebruik de Sweden Nails gellak niet op kunstnagels om het daarna te soaken. Bij het gebruik van de Gelpolish Remover kan de gel worden aangetast door de sterke vloeistof en tips lossen volledig op. Bovendien is het verbruik van een NLC Color Gel goedkoper. Als u een Gellak kleur op een kunstnagel aan heeft gebracht, verwijder de Gellak kleur dan met een vijl en niet met de Sweden Nails Gelpolish Remover.