Coronavirus in de salon. Waar moeten we op letten? Wat mag wel en wat mag niet?
Ook wij nemen onze verantwoordelijkheid en wij zullen er alles aan doen om verdere verspreiding van het virus in te dammen.

Lees deze mail goed, we hebben enkele ‘regels’ aangepast.

Wij zijn gewoon van maandag t/m donderdag geopend van 09.00 – 17.00 uur en vrijdag van 09.00 tot 13.00.
Wij verzoeken onze klanten wel zoveel mogelijk online te bestellen. Wil je je order op komen halen in de showroom, geef de bestelling dan telefonisch of per mail door. Wij kunnen het pakketje alvast klaarzetten. Op deze manier ben je minder lang in onze showroom en vermijden we zoveel mogelijk contact.

Uiteraard zijn wij 24/7 online bereikbaar. Mocht je vragen hebben? Je kan ons altijd even bellen.

We hopen op ieders begrip voor deze situatie en we wensen iedereen veel sterkte en een goede gezondheid de komende periode.

Vertraging verzenden pakketten

Het is mogelijk dat de pakketjes later worden bezorgd dan wat je gewend bent. Dit komt doordat transportbedrijven het nu extra druk gaan krijgen. Bestel op tijd en neem extra voorraad.

Maatregelen voor de salons:

Op 12 maart heeft het kabinet opnieuw verscherpte maatregelen aangekondigd omtrent het coronavirus. Wat dient een schoonheidssalon/nagelsalon te doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen? En wanneer mag je nog werken?

De informatievoorziening gaat snel en verandert met de dag. Wij adviseren dan ook altijd om te kijken op de website van het RIVM en de rijksoverheid voor de laatste informatie. Specifiek voor schoonheidssalons/nagelsalons heeft de ANBOS de vragen die we binnenkrijgen gebundeld, deze zijn te vinden via: https://www.anbos.nl/schoonheidsspecialist/nieuws/rivm-advies-coronavirus

Worden de nieuwe overheidsmaatregelen letterlijk genomen, dan mogen schoonheidssalons/nagelsalons nog open blijven. Het advies van de gepaste afstand van 1,5 meter schept echter verwarring bij de beroepsgroep van schoonheidsspecialisten/nagelstylistes, die direct en fysiek contact hebben met hun klanten.

Ook voor schoonheidssalons/nagelsalons gelden de belangrijkste algemene maatregelen:

 • Was je handen regelmatig met water en zeep. Doe dit voor minimaal 20 seconden voor en na iedere behandeling.
 • Ga uiteraard niet werken als je zelf ‘griep’ klachten hebt.
 • Bent u op reis geweest of heeft u een gebied met infecties bezocht, annuleer dan uw afspraak.
 • Als je komt, kom dan alleen en laat je kinderen thuis…
 • Ontsmet voor iedere aanraking met klant en na iedere aanraking met klant je handen met een antiseptic product. Doe dit ook bij iedere klant.
 • Laat klanten van elkaar op afstand houden. Advies is een volgende klant pas te ontvangen als de klant ervoor al uit de ruimte is.
 • Betaal indien mogelijk met uw pinpas of contactloos.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi direct weg.
 • Geen handen schudden
 • Ventileer je werkruimte iedere dag goed.

TIP:
Misschien een tip om een aantal klanten eerder te laten komen voor het geval de salons ook dicht moeten de komende periode. Laat deze klant anders voor een tussenbehandeling komen, dan kan een opvulbehandeling ook uitgesteld worden. Bij een tussenbehandeling wordt de nagel korter gevijld, de Color Gel verwijderd, er wordt opnieuw een Color Gel aangebracht en het liefst afgewerkt met de Magic High Gloss. De Magic High Gloss is een topgel die ook extra sterkte meegeeft op de nagel!

Klanten en maatregelen

Verzoek je klanten dringend om bij klachten thuis te blijven en deze hygiënemaatregelen ook te nemen. Behandel geen klanten als je zelf klachten hebt, en laat je medewerkers geen klanten behandelen als ze klachten hebben, laat ze thuisblijven.

Heeft het zin om een mondkapje te dragen om je te beschermen tegen het coronavirus?

In Nederland adviseert RIVM alleen mondkapjes voor medisch personeel. Mensen die werken met (mogelijk) besmette mensen gebruiken professionele mondkapjes. Deze mondkapjes helpen alleen, als je ze op de juiste manier gebruikt; ze moeten heel goed sluiten over neus en mond, en je moet ze regelmatig wisselen. De simpele (papieren) mondkapjes beschermen de drager niet tegen het virus. Verkeerd gebruik van de mondkapjes geeft schijnzekerheid.

Kun je besmet raken met het coronavirus via producten of het aanraken van oppervlakten?  (bijvoorbeeld deurklink, pinautomaat, leuning, geld, etc.)

Het coronavirus verspreidt zich via mensen en dieren. Buiten het lichaam kan het virus niet goed overleven. De kans dat je besmet raakt via het aanraken van producten of oppervlakten is erg klein.
Neem de maatregelen die gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken en was regelmatig je handen.

Kan iemand die het coronavirus heeft gehad, nog andere mensen besmetten?

Nee. Als je je beter voelt en 24 uur geen gezondheidsklachten meer hebt gehad, ben je genezen. Je draagt het virus dan niet meer bij je.
Je kunt andere mensen dan niet meer besmetten.

Kan het nieuwe coronavirus (COVID-19) zich ook via de lucht verspreiden?

Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus zo in de lucht. Deze druppeltjes blijven niet in de lucht zweven maar dalen snel neer. Hoe zieker iemand is, hoe meer virus hij kan verspreiden. Er is nog geen bewijs dat het virus langere tijd in de lucht kan blijven en zich zo kan verspreiden.

Voor meer informatie en de laatste updates: RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Share