Hoera, de sint is weer in het land! Reden voor een superleuke actie. Laat jouw dochter of zoon nu je schoen zetten bij Nail Line, dan zorgen wij voor een klein presentje in het schoentje. Wij als Nail Line Cosmetics wilden iets persoonlijks doen naar onze vaste klanten. Wat is er nu leuker voor de kinderen dan je schoentje op meerdere plekken dan alleen thuis. Kom daarom je schoen zetten bij Nail Line.

Schoen zetten? Waar komt dat vandaan?

De schoen zetten is een traditie binnen het sinterklaasfeest waarbij kinderen ‘s avonds hun schoen plaatsen bij de haard vanaf de dag dat Sinterklaas in het land is aangekomen. De volgende dag vinden de kinderen dan wat lekkers of een ander klein cadeau in hun schoen. In Nederland zet men vanaf ten minste de 15e eeuw hun schoen. In eerste instantie gebeurde dat in de kerk en was de opbrengst voor de armen. Volgens de oude boeken blijkt dat vanaf 1427 in de Sint-Nicolaaskerk in Utrecht schoenen werden gezet op 5 december, pakjesavond. Rijke Utrechters legden wat in de schoenen en de opbrengst werd verdeeld onder de armen op 6 december, de officiële sterfdag van Sinterklaas. Pas in de 16e eeuw schijnt het een gewoonte te zijn

Wanneer schoen zetten bij Nail Line Cosmetics?

Sinterklaas wil de kindjes van onze vaste klanten verwennen. Koop jij al bij Nail Line Cosmetics?
Kom dan langs en zet een schoen van je kind(eren). Maak een leuke tekening voor Sinterklaas en kijk wat er in jouw schoentje terecht komt. Zet het schoentje vanaf 13 November, wanneer de intocht van sinterklaas is.

Intocht Sinterklaas

De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar op zaterdag 13 november 2021 en dat zal zijn in Nederland in een niet bekend gemaakte stad. (Vorig jaar was het een virtuele aankomst en dit jaar is het ongeveer hetzelfde, maar wordt er niets bekend gemaakt door de NTR.)
En ondertussen is bekend dat de stad inderdaad weer niet bekend gemaakt wordt en dat het dus weer ongeveer zoiets als vorig jaar gaat worden. Geen massa’s blije kinderen bij de intocht. Helaas.
Gelukkig gaan dit jaar veel lokale Sinterklaasintochten wel door.
Hopenlijk wordt het Sinterklaasjournaal toch wel weer echt spannend voor de kinderen.

Share